Zoekwoord
Locatie
Zoeken
Functie
Uur per week
Werkervaring nodig?

Welke functies zijn er nog meer in de touringcarbranche?

Een touringcarbedrijf heeft niet alleen rijdend personeel in dienst. Er zijn tal van andere – niet rijdende – medewerkers nodig, denk daarbij bijvoorbeeld aan technische en administratieve  functies. Bij de categorie  technische medewerkers gaat het met name om de functie van monteur, plaatwerker en spuiter. Bij de categorie administratieve functies betreft het de administratief medewerker, de commercieel medewerker,  een medewerker service desk of een personeelfunctionaris (P&O-medewerker).  Daarnaast hebben veel  bedrijven ook nog andere functies beschikbaar zoals: wagenwasser, schoonmaker en busbegeleider. Kijk hieronder of er voor jou een geschikte functie wordt aangeboden.

Monteur

Er zijn touringcarbedrijven die hun eigen werkplaats of garage hebben. Regelmatig zijn bedrijven op zoek naar technisch geschoolde mensen uit de autobranche. Het gaat om autotechnici voor de functies chef werkplaats of autoservicemonteur.

Commercieel medewerker/telefonist

Een commercieel medewerker is het visitekaartje van het bedrijf. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de klant en je zorgt voor afhandeling naar tevredenheid. Vaak beantwoord je niet alleen vragen via de telefoon maar zorg je ook ontvangst van bezoek. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een must, zowel mondeling als schriftelijk en beschik je over goede communicatieve vaardigheden en kun je met computersystemen overweg. Bij internationaal georiënteerde bedrijven kan een goede beheersing van Engels gevraagd worden. Soms verricht je lichte administratieve werkzaamheden. Functies die lijken op de functie commercieel medewerker/telefonist bij een touringcarbedrijf zijn: secretaresse of administratief medewerker.

Administrateur

Een administrateur binnen een touringcarbedrijf is verantwoordelijk voor de juiste verwerking van administratieve werkzaamheden. Het is per bedrijf verschillend wat je precieze taken zijn maar de taken kunnen bestaan uit financiële boekingen, financiële rapportages intern en extern, innen van de facturen, betalen van derden en het doen van de belastingaangiften.

 

Open sollicitaties

Zie je op deze website op dit moment geen vacature bij jou in de regio. Stuur dan een open sollicitatie naar een bedrijf bij jou in de buurt. Of dat nu in Flevoland, Drenthe, Utrecht of Noord-Holland is, overal zijn chauffeurs nodig en wie weet zitten ze te springen om nieuwe chauffeurs, maar zijn ze nog niet toegekomen aan het plaatsen van een vacature.

Als ik aan het werk ben, hoe blijf ik dan bij in mijn vak?

Ben je eenmaal aan het in de branche dan wordt je met behulp van Code 95 opleidingen bij- en nageschoold. Zo zijn er voor touringcarchauffeurs de vakgerichte Code 95 opleidingen:

  • Touringcarchauffeur Basis
  • Touringcarchauffeur Gevorderden
  • Rijoptimalisatie
  • Digitale tachograaf
  • Communicatieve en sociale vaardigheden

Voor andere functies binnen de branche heeft SFO ook opleidingen en vaak tegen lage kosten. Zo is er voor monteurs de training Keurmeester rolstoellift, en zijn er opleidingen voor preventiemedewerkers.

Werken in de touringcarbranche

Ga je bij een touringcarbedrijf werken dan val je onder de cao Besloten Busvervoer. Hierin staan de afspraken die de werkgeversvereniging, Busvervoer Nederland, met de vakbonden gemaakt hebben over de lonen en arbeidsvoorwaarden.