Een baan als touringcarchauffeur: Durf jij het aan?

Blog | 28-11-2023

Feestje!

Altijd onderweg, dat is het leven van een touringcarchauffeur. Je bent niet zomaar een chauffeur, jij zorgt ervoor dat jouw passagiers daar komen waar ze willen zijn. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Dat de touringcar schoon, warm en netjes is. Jij weet wat je moet doen als zaken anders gaan dan verwacht. Je kent de touringcar op je duimpje en weet hoe je met mensen om moet gaan. Jij maakt van iedere reis een feestje.

Avontuur

Geen dag hetzelfde. De ene dag rijd je met een bus vol kinderen naar de Efteling en de andere dag sta je voor dag en dauw op om met een groep naar Oostenrijk te gaan. Je weet nooit precies met wie je op reis gaat en wat er onderweg gebeurt. Toch ben je nergens bang voor en op alles voorbereid. Jij houdt ervan om op reis te zijn en je ziet niet snel problemen. Jij ziet vooral oplossingen.

Gek op mensen!

Je hebt iets met mensen. In een groep voel jij je als een vis in het water. In moeilijke situaties hou je het hoofd koel. Je hebt oog voor de stille passagier die wagenziek is en je weet de branieschopper in toom te houden. Rare vragen bestaan niet en moeilijke mensen komen niet in jouw woordenboek voor. Jij bent het baken voor de passagiers. Natuurlijk niet alleen in de bus maar ook op de plaats van bestemming.

Techniek; twee rechterhanden.

Het zal je maar gebeuren, pech onderweg. Als touringcarchauffeur weet jij precies wat je moet doen. Je begrijpt wat er mis is en kunt kleine problemen zelf oplossen. Dat werkt vaak veel sneller dan wachten op een monteur. Als jij er zelf niet uitkomt, weet je precies hoe je het probleem op kunt lossen, ook als je in het buitenland bent. Natuurlijk heb je alles bij de hand waardoor je op problemen bent voorbereid. En de passagiers? Die verlies je nooit uit het oog!

Improviseren: ‘t loop vaak anders!

De planning is strak en jij hebt je zaakjes voor elkaar. Toch loop je ieder dag tegen onverwachte zaken aan. Iemand verslaapt zich, er zijn files, het restaurant onderweg is dicht. Jij schrikt niet van onverwachte situaties. Je begrijpt dat het lastig is voor passagiers. Jij bent een ster in het bedenken van alternatieve oplossingen. Met jou erbij komt het goed, daar is geen twijfel over mogelijk.

Verantwoordelijkheid; Durf jij het aan?

Je rijdt met een grote luxe touringcar op snelwegen, in drukke steden en je manoeuvreert in krappe stegen. Achter je zit een grote groep mensen die rekent op een fijne rit. Je zal niet slagen met een van-negen-tot-vijfmentaliteit! Ze willen op tijd aankomen en vertrekken. Ze hebben altijd honderdduizend vragen.Jij kent ze niet maar bent wel hun vraagbaak, iedere dag weer.

Durf jij het aan?