7 tips voor het maken van een goed cv

Sollicitatie tip | 14-09-2021

Wil je gaan solliciteren op een leuke baan in de touringcarbranche? Zorg er dan voor dat je een goede eerste indruk maakt. Je cv is daarbij heel belangrijk. Het is van belang dat jouw cv er uit springt! Maar hoe pakje dat nou aan?

Cv betekent curriculum vitae, dat is letterlijk vertaald: levensloop. Een cv geeft een beeld van jouw capaciteiten en hoe je die in het verleden hebt ingezet. Houd deze informatie in je achterhoofd wanneer je je cv maken gaat aan de hand van onderstaande tips:

Zorg voor een heldere opbouw van je cv

Het doel van het cv is: op gesprek komen. Het cv hoeft dan ook niet álles uit je verleden te bevatten. Dit zijn de onderdelen die je in je cv kunt zetten:

  1. Titel (Curriculum Vitae)
  2. Profiel (Wie ben ik?)
  3. Personalia met profielfoto
  4. Werkervaring
  5. Opleiding en Cursussen
  6. Vaardigheden
  7. Nevenactiviteiten

Maak een basis cv

Dit is een cv die je steeds kunt aanpassen, als je bij een andere baan of werkgever gaat solliciteren. Alles wat jij in je cv opneemt dient functie-relevant te zijn. Natuurlijk kun je bij dezelfde functies hetzelfde cv gebruiken.

Voor jouw baan in de regio

Ik wil graag touringcarchauffeur worden doet er alles aan zodat jij jouw droombaan in jouw regio kunt vinden! Zo plaatsen we naast de vacatures ook relevante (sollicitatie)tips en weetjes op onze website en social mediakanalen. Door onze blogs leer jij hoe je een goede motivatiebrief schrijft of jouw cv op kunt laten vallen bij jouw nieuwe werkgever. Houd de website in de gaten en loop nooit meer een vacature mis!

Zorg voor een korte pakkende profieltekst

Dit zou je kunnen doen aan de hand van een motto dat je kort uitlegt. Het is belangrijk dat je geloofwaardig overkomt, dus gebruik geen verkooppraatjes. Leg hier en daar het accent op woorden en zinnen die jij wilt benadrukken. Hiermee zorg je er voor dat iemand die jouw cv scant de juiste informatie oppikt.

Benoem je werkervaring en opleidingen van heden naar verleden

Werk daarbij vooral ook met bullet-points. Dit zorgt voor een goede en prettige leesbaarheid.

Maak je cv overzichtelijk

Zorg dat alles netjes uitgelijnd is, werk met kopjes en zorg dat je cv niet langer is dan twee A4-tjes.

Gebruik een aansprekende profielfoto

Een goede profielfoto voldoet aan de volgende eisen: recent, portretfoto, hoge kwaliteit, open uitstraling en met natuurlijke glimlach, kleding die overeenkomt met sollicitatie. Je kunt je profielfoto rechts naast je rijtje Personalia plaatsen.

Laat iemand anders je cv checken

Kijk voor meer tips ook eens op de website van het UWV.

Een ander kijkt met een frisse blik en ziet andere foutjes dan jij.